Skip to:

Onderwijs nieuws

Aan de slag met Chromebooks? Dit moet u weten

onderwijsnieuwsdienst ICT - vr, 11/15/2019 - 10:30
Chromebooks van Google zijn veelgebruikte devices in het onderwijs. Overweegt u ook om Chromebooks in te zetten in uw onderwijs en bent u op zoek naar handvatten die u helpen bij uw keuze? In dit artikel leest u alles wat u moet weten.
Categorieën: Onderwijs nieuws

[EduAd] IJskoude Hardware Winterdeals De Rolf groep

onderwijsnieuwsdienst ICT - do, 11/14/2019 - 15:30
Is jouw school of organisatie toe aan nieuwe hardware? Voor klassen, leerkrachten én directiepersoneel. Topkwaliteit hardware voor een dealprijs. Bekijk de winterdeals van de Rolf groep!
Categorieën: Onderwijs nieuws

Blog | I&I conferentie over digitale geletterdheid en het curriculum

onderwijsnieuwsdienst ICT - do, 11/14/2019 - 11:45
De presentaties van Felienne Hermans zijn altijd een feest om naar te luisteren. Met haar Vlaamse collega Pedro de Bruyckere vormen zei de eredivisie in sprekersland (benieuwd wanneer de Speakersacademy Felienne ontdekt). Felienne, die met een team programmeeronderwijs onderzoekt aan de...
Categorieën: Onderwijs nieuws

LessonUp krijgt 350.000 euro kapitaalinjectie van Peak Capital

onderwijsnieuwsdienst ICT - wo, 11/13/2019 - 09:27
Peak Capital investeert 350.000 euro in de Haagse startup LessonUp, het grootste online onderwijsplatform van Nederland dat door duizenden leraren in het Basis- en Voortgezet Onderwijs dagelijks wordt gebruikt om digitaal les te geven.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Zelf beslissen op welke manier uw school zichtbaar is in RIO

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 11/12/2019 - 18:10
Sinds 1 november kunnen scholen in het voortgezet onderwijs (vo) hun RIO-gegevens registreren in het eigen administratiesysteem en in het online portaal van RIO. Dit kan door middel van de ontwikkelde modeleertool. In dit artikel leest u hoe dit werkt.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Educatieve Parel 2019 naar Mildred Ibrahim

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 11/12/2019 - 15:46
De Educatieve Parel 2019 is op zaterdag 9 november uitgereikt aan de auteur van het beste lesmateriaal. Educatief auteur Meldrid Ibrahim nam de prijs in ontvangst tijdens de Dag van de Educatieve Auteur. Naast de eerste prijs kende de jury vier eervolle vermeldingen toe.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Stappenplan voor het kiezen van nieuwe (digitale) leermiddelen

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 11/12/2019 - 14:30
Het kiezen van (nieuwe) leermiddelen voor een langere periode, vraagt om een doordachte projectmatige aanpak. Leermiddelen zijn namelijk een van de pijlers van het onderwijsleerproces en hebben een groot effect op het onderwijs. Hoe u tot die projectmatige aanpak komt en hoe u dit het beste aanpakt,...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Zeven winnaars landelijke uitreiking Special Media Awards 2019

onderwijsnieuwsdienst ICT - ma, 11/11/2019 - 09:50
Tijdens een spannende award show in Beeld en Geluid in Hilversum zijn op 9 november de winnaars bekend gemaakt van de Special Media Awards. Het bericht Zeven winnaars landelijke uitreiking Special Media Awards 2019 verscheen eerst op Mediawijzer.net.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Strijd om titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ barst los

onderwijsnieuwsdienst ICT - vr, 11/08/2019 - 16:43
Vandaag gaat de Week van de Mediawijsheid van start en daarmee ook de negende editie van de spannende serious game MediaMasters. 190.000 leerlingen in groep 7, 8 en de brugklas staan in de startblokken.
Categorieën: Onderwijs nieuws

De invloed van ‘techreuzen’, hoe geven we als sector sturing?

onderwijsnieuwsdienst ICT - do, 11/07/2019 - 11:00
echnologie ontwikkelt zich steeds sneller en het gebruik ervan wordt almaar groter. Producten en diensten van grote technologiebedrijven als Microsoft, Google en Apple worden veel gebruikt in het onderwijs. Vooral bij gratis software rijst regelmatig de vraag op hoe het gesteld is met de privacy van leerlingen.
Categorieën: Onderwijs nieuws

7 manieren om van de implementatie van digitale geletterdheid een succes te maken

onderwijsnieuwsdienst ICT - ma, 11/04/2019 - 15:30
Digitalisering en technologisering blijven toenemen; dat vraagt om digitaal geletterde mensen. Scholen moeten leerlingen daarop voorbereiden. Zo kun je dat in het onderwijs aanpakken.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Infographic: ICT kennis in het onderwijs

onderwijsnieuwsdienst ICT - za, 11/02/2019 - 10:41
Circa 87 procent van de onderwijsprofessionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordeelt de eigen ICT-kennis als goed of heel goed. Slechts de helft geeft zijn collega’s eenzelfde beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren onder 454 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en mbo.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Bitefile: Wat zegt de wetenschap over (het tegengaan van) internetverslaving?

onderwijsnieuwsdienst ICT - vr, 11/01/2019 - 18:10
De term ‘digitale detox’ wint aan populariteit en steeds meer mensen keren sociale mediaplatformen de rug toe. Bitescience analyseert het meest recente en relevante wetenschappelijke onderzoek naar overmatig internetgebruik en smartphone- en sociale mediaverslaving, en wat je er als gebruiker aa...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Blog | Slaat digitaal monitoren van leerlingen door?

onderwijsnieuwsdienst ICT - wo, 10/30/2019 - 19:50
Ik heb regelmatig aandacht besteed aan het monitoren van (leer)gedrag door scholen, en de grenzen die daarbij worden opgezocht en m.i. ook worden overschreden. The Guardian besteedde verleden week uitvoerig aandacht aan de praktijk van ‘digital surveillance’ binnen Amerikaans...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Betekent ‘leerlingen uitsluiten’ iets heel anders?

onderwijsnieuwsdienst ICT - wo, 10/30/2019 - 16:30
ParnasSys heeft met de zinsnede 'Wil je een leerling uitsluiten? Dat kan!' nooit willen suggereren dat scholen leerlingen kunnen uitsluiten. Dat is de strekking van antwoorden op Kamervragen van onderwijsminister Arie Slob.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Eye Filmmuseum en Schooltv.nl lanceren minicursus beeldtaal

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 10/29/2019 - 13:57
Vooruitlopend op de Week van de Mediawijsheid presenteren Eye Filmmuseum en Schooltv.nl Wat kijk je nou? voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Blog | Google, Apple en Microsoft dringen de klas binnen

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 10/29/2019 - 11:28
Grote bedrijven beïnvloeden het onderwijs, schrijft Tjip de Jong. „Je hoeft alleen maar een paar producten en diensten af te nemen, liefst in abonnementsvorm. Kinderen leren dan bijna vanzelf!”
Categorieën: Onderwijs nieuws

Er is meer dan Google - onderwijs het digitale alternatief

onderwijsnieuwsdienst ICT - za, 10/26/2019 - 11:10
Scholen werken massaal op laptops van Google of Microsoft en loggen in via de online platformen van deze tech-bedrijven. Heel vreemd is dat niet: de producten bieden gemak en zijn betaalbaar. Maar investeren in deze onderwijstechnologie schept dure verplichtingen voor scholen. Bittere noodzaak: bren...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Doe mee met de Monitor ICT-bekwaamheid

onderwijsnieuwsdienst ICT - vr, 10/25/2019 - 13:01
ICT in de klas, digitale geletterdheid in de kerndoelen: zijn we er klaar voor? De nieuwe 'monitor ICT-bekwaamheid leraren PO' brengt de situatie en ontwikkelbehoefte van leraren in kaart.
Categorieën: Onderwijs nieuws

Ict-bekwaamheid leraren in kaart: doe mee met het onderzoek!

onderwijsnieuwsdienst ICT - di, 10/22/2019 - 12:50
Hoe bekwaam voelen (aankomende)leraren in het primair onderwijs zich bij de inzet van technologie? En op welke ict-thema’s willen leraren zich ontwikkelen? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, doen PO-Raad en Kennisnet hier samen onderzoek naar. Hoe is dit op uw school? Doe mee met de ‘Monitor...
Categorieën: Onderwijs nieuws

Pagina's

Abonneren op Edunivo aggregator - Onderwijs nieuws